Luftballon, karneval og David Bowie

Åh! Forestil dig at lande på Markuspladsen i en luftballon, at gå hen over den øde piazza og finde hen til et maskebal med David Bowie siddende ved et cembalo syngende sin sang “I´d rather be high”.

Du får det hele i den smukke reklame for Louis Vuitton, og videoen har flere Bowiereferencer til hans film og aliaser, der gør en Bowiefan lykkelig.

Reklamen er gennemført flot med den drømmende Venedigstemning, de overdådige kostumer og de smukke bygninger.

Adjustments.jpeg

I reklamen flyver en ung kvinde i skikkelse af modellen Arizona Muse i luftballon fra Paris til Venedig, hvor hun lander ved nattetide på Markuspladsen og finder ind til maskeballet med David Bowie.

Markuspladsen er altid smuk og ISÆR ved aftenstide med Markuskirken og Dogepaladset som omdrejningspunkt. Selve pladsens opbygning skaber en helt speciel stemning med campanilen (det høje klokketårn) og gangene, der omkranser pladsen.

Adjustments.jpeg

Det er på min bucketlist at komme til karneval i Venedig - og især en af de ekstravagante fester i byens smukke paladser. Det kræver planlægning med billetter, kostumeudlejning, maske og paryk, og selvom Bowie ikke sidder klar ved cembaloet og synger, er det en oplevelse, jeg ønsker mig at få med i min Venedigbagage.

Du kan købe billetter fra alt til 5 retters middage med efterfølgende drinksaften til helaftensunderholdning, og alene det at gå rundt i Venedigs gader og opleve de forskellige optrædener og kostumer, må være en oplevelse.

Adjustments.jpeg

I reklamen åbner kvinden sine øjne og befinder sig pludselig alene i paladset. Festen er forsvindet, Bowie er væk, men se - der er et nodeark stukket ned i hendes Vuittontaske.

Hun forlader Venedig sejlende langs Canal Grande ud mod lagunen.

Der findes flere versioner på youtube af reklamen - både den faktiske reklame og diverse behind the scenes optagelser. Du kan se reklamen ved at trykke på billedet nedenfor.

I en artikel fra Vogue (se den her, der er et væld af smukke fotos fra tilblivelsen af reklamen) kobles ballet sammen med Jim Hensons kultklassiker "Labyrinth” fra 1986.

Det fryder mig, for inden jeg vidste noget som helst om Venedig, drømte jeg om at komme til et veneziansk maskebal, udelukkende fordi jeg som 13-årig så “Labyrinth” med David Bowie i hovedrollen som troldkongen Jareth.

Hvor har jeg set nedenstående balscene mange gange og drømt om at være Jennifer Connelly i balkjole - og danse med Bowie til en af hans egne sange.

Filmen havde ikke stor succes ved premieren, men er siden blevet en kultklassiker. Når man, som jeg, voksede op med Jim Hensons univers med Muppet Show og Fragglerne, var det perfekt timing med "“Labyrinth”, da jeg ramte mine teenageår.

Du kan se balscenen ved at trykke på billedet nedenfor.