På optagelse med Spiderman

Oktober 2018 var jeg i Venedig for at færdiggøre min bog “Sensitiv fra A-Z”. Jeg havde lejet mig ind på et familiedrevet hotel Locanda Silva med lille balkon og udsigt over kanal og små broer. Jeg fik hurtigt en rutine: Op at gå i den smukke by, inden butikkerne åbnede og turisterne landede. Tilbage og spise morgenmad - og derefter skrive nogle timer. Ud at gå igen og spise frokost. Skrive og sove til middag. Skrive mere og ud på en aftentur. Den perfekte kombination.

Jeg sad om formiddagen og skrev med balkondørene åbne og nød lydene af gondoler, der gled forbi i vandet….. da idyllen pludselig blev ødelagt af høje råb og tumult. Det viste sig, at der var filmoptagelser et par broer væk - mennesker løb råbende frem og tilbage, og filmfolk gav kommandoer i højtalere.

Jeg oploadede ovenstående video på sociale medier,hvor jeg funderede over, hvad der mon foregik. Der gik ikke længe, før jeg fik en meget begejstret besked fra min veninde Mette: Den kommende Spiderman film var i fuld sving med optagelser, og Hollywoodstjerner som Tom Holland og Jake Gyllenhall var i byen. Det måtte være det.

På min frokostvandring gik jeg nysgerrigt over mod Campo Santa Maria Formosa og ganske rigtigt: Hele pladsen var spærret af og lignende noget, der var blevet ramt af en tornado. Væltede maskeboder. En gondol i to dele. Kunstige murbrokker. Og - en kødrand af turister langs det stribede bånd ihærdigt spejdende efter kendisser.

IMG_9841.jpeg
IMG_9840.jpeg
IMG_9740.jpeg

Det var vildt som SÅ mange nysgerrige mennesker kunne blive BOMSTILLE, når råbet “Attenzione!!! Silencio! …and ACTION!” rungede over pladsen.

En gruppe skuespillere råbte og fulgte noget usynligt (Spiderman, der senere blev indsat digitalt) med øjnene, og til sidst kom Tom Holland aka Peter Parker løbende ind fra venstre iført skjorte og rygsæk. Samme scene blev taget om et utal af gange, og til sidst smuttede jeg tilbage på hotellet for at skrive videre. Jeg sendte nedenstående video til mine unger - og der var point på mor-kontoen, da Mads er vild med Marvel og Liv udmærket godt vidste, hvem Tom Holland var.

Det vidste sig senere, at filmen Spiderman Far from Home indeholdt adskillige scener fra Venedig - både smukke views over Canal Grande og Rialtobroen, der bliver smadret af stor elementarmonster - og det var sjovt at se den scene, jeg så blive optaget. Nu uden en masse turister udenom og med specialeffects og Venedig som perfekt baggrund.

IMG_9267.jpeg

Du kan læse mere om optagelserne på All about Italy

Og du kan se billeder fra optagelserne på torvet i denne artikel.

Du kan se den officielle trailer med glimt fra Venedig nedenfor - og er du til Marvels univers, kan jeg varmt anbefale filmen.